Poppenhare

In Poppenhare slopen we de komende jaren 80 verouderde huizen en bouwen er 40 moderne huizen voor terug. 

Bij het bedenken van het ontwerp, de indeling en het stratenplan werken we nauw samen met wijkbewoners. Samen maken we Poppenhare klaar voor de toekomst.

De nieuwbouw Poppenhare maakt deel uit van het programma Wijkvernieuwing Poppenhare. Naast nieuwbouw renoveren we ook een groot aantal huizen in Poppenhare

Wat gaat er gebeuren: 

 

Jan van Scorelstraat / Jeroen Boschstraat
De gemarkeerde huizen gaan we slopen. Hiervoor bouwen we 11 woningen terug. De huidige garages blijven bestaan en zijn via een doorgang bereikbaar. Via deze doorgang bereiken de bewoners van de Jan van Scorelstraat de achtertuin waar de auto op het eigen erf geparkeerd kan worden. Tussen de straat en de tuin komt een stoep, een plantsoen of een haag.

Hoek Rembrandtlaan / Vincent van Goghstraat
Dit blok van acht woningen gaan we slopen. Hiervoor bouwen we vier eengezinswoningen terug. Aan de straatkant krijgen de huizen drie bouwlagen en aan de achterkant twee. Dat past aan de voorkant beter bij de hoogte van de andere bebouwing aan de Rembrandtlaan en geeft de laan meer karakter. Aan de achterkant sluit het mooi aan op de parkachtige inrichting van dit gebied. Aan de straatkant planten we om het karakter van de laan nog eens te benadrukken in de lijn van de bestaande bomen nieuwe bomen. Ook worden hier een aantal parkeerplaatsen aangelegd.

Jeroen Boschstaat / Pieter Breughelstraat / Rogier van der Weydenstraat
De gemarkeerde huizen gaan we slopen. Hiervoor bouwen we woningen in rijen van drie terug. De woningen zijn aan de voorzijde gericht op de straat. Aan de achterkant van de woningen leggen we een mooi groen binnengebied aan. Vanaf dit binnengebied zijn de achtertuinen van de woningen bereikbaar. In de achtertuin staat een schuur en een auto kan hier op het eigen erf geparkeerd worden. Zo verdwijnen de auto’s uit het straatbeeld, wat het groene beeld van de wijk versterkt.