Witte tuindorp

Witte Tuindorp Goed wonen In de jaren na de oorlog, die vaak worden aangeduid als de ‘wederopbouwperiode’ wordt ook in Coevorden flink gebouwd aan nieuwe woonwijken voor de Coevorder bevolking, om het groeiend woningtekort aan te pakken.

Eén van de nieuwe wijken was Tuindorp-Oost, later beter bekend als ‘Witte Tuindorp’. Hier werden 154 zogeheten woningwetwoningen gebouwd. Eenvoudige maar gerieflijke woningen met witte gevels in een groene omgeving. Tuindorp is altijd een gezellige wijk geweest, mensen woonden er met veel plezier. Rond de eeuwwisseling is Tuindorp ingrijpend veranderd. Er werden bijna honderd woningen gesloopt en hiervoor in de plaats kwamen moderne huur- en koopwoningen. 

De 58 overgebleven witte woningen werden gerenoveerd en geschikt gemaakt om nog minimaal vijftien jaar voor woongenot te kunnen zorgen. Nu is er weer een nieuwe fase voor Tuindorp aangebroken. De laatste oude woningen worden vervangen door nieuwe woningen. Maar de echte gezellige Tuindorp sfeer zal blijven! Er worden fraaie woningen gebouwd met grote voortuinen en veel groen rondom de woningen en in de omgeving. 

Tuindorp zal herkenbaar blijven door de architectuur die een duidelijke knipoog geeft naar de oorspronkelijke bouw. Nieuwbouw betekent een verbetering van het wooncomfort en verlaging van de energielasten. En er wordt ook meer aandacht besteed aan onze senioren. Zij kunnen straks slapen en douchen op de begane grond en ze zijn het middelpunt van de buurt. Laat u verrassen, lees deze brochure en geniet van de mooie woningen. U proeft de gezelligheid, voelt het comfort en ruikt het groen!